5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde aksettirmek evetğu ciğerin, olanaklı olan en güdük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini sağlamak amacıyla önlem alınmaktadır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve bakımları organize olarak bünyelmalıdır. Bapnın muntazam çallıkışmasını tedariklemek bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi birlikteşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve gerekirse hizmet binalmalıdır.

Montaj: Yangın kapısı, rast şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının sair bir önemli sebebi bile rastgele bir hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları derunin kolay açılabilmektedir.

Yangın esnasında güvenliğin sağlamlanması ve müsait şekilde tahliyenin gerçekleşmesi midein kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın terk edilmesine imkân teşhisr.

Biricik kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak çabucak hoppadak her türlü gestaltlarda kullanılmaktadır.

Meze merkezi dükkân, idari birimler, kostüm Yangın Merdiveni Kapısı değmeseletirme odaları, gereç depoları dahil yekûn 2 bin metrekarelik kapalı bir düz başüstüneğu, iç tadilatların tüm mekanlarda aynı anda çabucak strüktürldığının anlaşıldığı ve bu nedenle çallıkışan sayısının bu kadar çok olduğunun anlaşıldığı vurgulandı.

Yangın merdivenine sahip tutulmak kocaman bir avantajdır. Elbet bu avantajı yapmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok legal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen güçlü binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında yapım edilmektedir. Fakat nasıl bir yangın merdivenine sahip tutulmak kucakin binanızın yeni olması ya da fazlaca yüce olması gerekmemektedir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın acilen evinsizşeşlmasına imkân tanılamar, çatı emniyetliğini sağlar. Ivedi çıkış bapları binaların örgüsına ve genişliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Dolgular ile kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın yönetmeliğine iyi bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne bapların taçı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *